Ironman 70.3 Luxembourg 17/06

Want create site? With Free visual composer you can do it easy.

1,9km – 90,1km – 21,1km

 

1 : V. van de Walle      04:07:07

2 : C. Dubut                 04:10:42

3 : S. Veldeman           04:13:10

 

355 : J. Deckers         04:55:47

 

1666 : N. Adlinger       08:05:24

 

 

Swim : 00:35:48

Bike :  02:35:12

Run :  01:38:57

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.

4 Opmerkingen. Verlaat nieuw

in Brasschaat toch de smaak te pakken gekregen voor lange afstand triatlon en gesteund door he idee “we doen is zot, het is nu of nooit” dus in september 2017 ingeschreven voor mijn eerste poging naar een Ironman.

We wisten dus wat doen en sinds oktober flink aan het trainen geslagen, door weer en wind (en soms onweer) bijna elke dag op pad om zo goed mogelijk voor de dag te komen op 17 juni 2018.

vrijdagavond alles samengepakt, 7 keer nagekeken of ik wel zeker alles bij had en zaterdagochtend richting Luxemburg.
Na drie uurtjes rijden aangekomen in Remich, snel inschrijven want om 13:00 briefing voor de deelnemende atleten. Daarna de fiets en alle spullen inchecken in de wisselzone en achterlaten tot zondagochtend.

Zondag was het zover, zenuwen gieren door het lijf, eerst nog checken of alles nog in orde was met de fiets en de rest van het achtergelaten materiaal en daarna in de zwemstartbox tussen 2000 anderen wachten om te mogen starten, rollende zwemstart dus geen geduw en getrek, relax beginnen zwemmen. Toch wat stroming in de rivier waardoor het idee opkwam dat het niet echt vlot ging…

na een dikke 35 minuten uit het water, dus toch in orde, tussen een massa toeschouwers lopen naar de wisselzone, omkleden in een tentje en de fiets pakken. Door de grootte van de wisselzone toch een eindje lopen op de fietsschoenen en dan eindelijk onder luid gejuich van mensen die ik niet ken de fiets op.

eerste 38km vlak langs de rivier dus gas open, maar toch wat opletten en doseren. Na net iets minder dan een uur was het eerste klimmetje er al, vlot naar boven, al een eerste bidon aanpakken en vol gas naar beneden. Gelukkig viel het fietsparcour best mee, nergens echt stijl maar steeds op en af tot kilometer 75. De laatste 15km waren weer vlak langs de rivier richting Remich.
Ondertussen begon toch het besef te komen dat het allemaal best hard ging…

Weer de wisselzone in en snel weer weg voor het looponderdeel. Toch een vreemd gevoel in de benen maar na een kilometer een ritme gevonden dat vol te houden was. Alles ging goed, voldoende gegeten en gedronken op de fiets dus ik kon voort. Na 2 rondes kwamen de eerste krampen in het middenrif boven, even iets minder maar proberen om zo snel mogelijk verder te doen.
De eerste lijken vallen al, een nederlandse medemens had z’n maaginhoud al op de stoep liggen en was nog bezig met het ophoesten van gal gemixt met gellekes.
De laatste ronde was het op maar ondanks de pijn die overal bovenkomt de laatste kilometer glimlachend afgelegd, ik wist dat ik onder de 5 uur zat en alle verwachtingen die gezet waren sterk overtroffen had.

52e in mijn leeftijdscategorie had ik nooit verwacht.
Met dank aan Walter Vorsselmans voor de begeleiding en opvolging, zware schema’s maar de resultaten spreken voor zich…

Een geweldig evenement om mee te maken en aan deel te nemen, een aanrader voor alle collega-triatleten

Beantwoorden
wout roovers
19 juni 2018 09:25

straffe prestatie jan. dikke proficiat .

Beantwoorden
Dinny Van Ginneken
25 juni 2018 22:34

Sterk gedaan!

Beantwoorden
Raf Horrevorst
5 juli 2018 19:25

chique Jan!!!!!

Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *