Nationaal Mil. Kampioenschap Triatlon Offroad 600/22/5

Want create site? With Free visual composer you can do it easy.

Start 12h30

Zwemmen 600 m = 12m03s(43e plaats)

MTB totaal 22 km met ronde 1 in 26m01s(43e) en ronde 2 in 27m25s(46e)

5 Km lopen met ronde 1 in 14m17s(67) + ronde 2 in 14m58s => 29:04

totaaltijd 1:34:46

55eplaats op 70 starters individuele reeks

Triatlon, een feest!  Zelfs met de zomerse en tropische hitte geven we er een VETte lap op.

Ik had dit jaar de mogelijkheid om deel te nemen aan het militair kampioenschap triatlon OFFROAD te Helchteren op donderdag 28 juni laatstleden.

Wees gerust dat mijn respect voor de MTB weer flink omhoog is gegaan!  Persoonlijk kreeg ik weer de bevestiging:  MTB is niets voor de Roel J

Afin,  beginnen we met het zwemmen … het plezantste onderdeel van deze hete dag!  Op het strand stonden 70 militairen klaar bij de individuele reeks om in het verfrissende water te plonsen en 600 meter te genieten van de afkoeling J

Ik heb me die dag echt super gevoeld in het water en was best tevreden met de tijd.  Eenmaal aan de finish zwemmen een snelle overgang maken om te knallen op de MTB ! !  wat een pittige start had:   onmiddellijk na het “startbalkje” sprong iedereen op zijn fiets om gelijk een helling van +- 10% omhoog te trappen… ok al is het maar amper 50m – ik had het al direct zwaar in de bovenbenen.   De eerste twee km van t parcours waren vrij “technisch” met veel bochtjes, al dan niet met wipjes en heuveltjes.  Daarna kwam er een bosrijke omgeving (lekker schaduw) met een gemakkelijker stuk om te trappen.  Helaas mooie liedjes duren niet lang:  al snel een lang stuk zandstrook! Gevolgd door een “grove kiezelstrook”.  Deze twee laatste stukken bevonden zich uiteraard in open terrein, dus weg schaduw L …  als deze stroken achter de stoffige rug waren, was er nog een klein bochtig stukje met pittig eindstrookje!  Tot zover ronde één … en ja … op voor ronde twee (dus ge  kunt ook den tekst twee keer lezen J)

Ik had de kans  bij het aankomen na de tweede ronde MTB even een energygelleke binnen te slurpen en snel enkele bekertjes water over mijn hoofd en bovenlijf te kappen… mijn god wat had ik het héét!

De benen & het koppeke waren nu klaar om  de twee looprondes af te werken.  Het tempo en ritme waren gelukkig snel gevonden… in mijn hoofd leek het wel 10 km te zijn, maar de realiteit was anders… inderdaad 5km lopen!  En gelukkig maar dat het er maar vijf waren.  Bij aankomst aan finish leken de benen volledig op te zijn.  Gelukkig was het water (van de zwemvijver) zeer dichtbij en ben ik – in navolging van meerdere collega’s – zeer snel gaan afkoelen en verfrissen in t water!

Een geslaagde dag ! een fijne ervaring en ja,  respect voor MTB maar ik blijf liever bij mijn racemachine !!

VETte groetjes en tot de volgende actie J

Roel

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.

1 Opmerking. Verlaat nieuw

Weeral schitterend verslag Roel!!! 🙂

Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *